Na základě vyhlášení poplachu KOPIS HZS Pk jednotka vyjela s technikou CAS 24 (HDO 321) k likvidaci nedohašeného ohniště v prostoru bývalého tankodromu ve městě Holýšov. Při cestě na MU byla jednotka požádána ze strany KOPIS o prověření další ohlášené události (kouř z okna panelového domu v okolí ulice Školní). Jednotka provedla průzkum v ulici Školní a přilehlé části sídliště ,,Pod makovým vrchem” (PMV) s negativním výsledkem. Jednotka se tedy spojila s oznamovatelem a provedla ověření z místa odkud tento kouř oznamovatel viděl. Pomocí dalekohledu bylo zjištěno, že se jedná o kouř z komínů centrální kotelny pro sídliště PMV.
Jednotka dále pokračovala v hledání nedohašeného ohniště z původní události, na kterou byl vyhlášen poplach. Po nalezení ohniště ( GPS: 49° 35′ 46.29″ N; 13° 06′ 58.56″ E), byla provedena likvidace ohniště, ve kterém se nacházeli obaly od sprejů a chemikálií, pomocí džberové stříkačky. Místo bylo následně zkontrolováno pomocí termokamery. Ohněm nebyla evidentně způsobena škoda na majetku.
Po likvidace se jednotka vrátila zpět na základnu. Návrat na základnu bez závad na technice a bez zranění zasahujících hasičů.

Tags:

Napsat komentář