Na základě vyhlášení poplachu KOIS PK jednotka vyjela s CAS 24 Tatra Terrno (HDO 321) k otevření uzamčených dveří, kdy převozová sanitka dovezla pacientku domů a ta nemá klíče od bytu ve městě Holýšov, ulice Pod Makovým vrchem. KOIS oznámeno, že osoba je těsně po ukončení izolace Covid-19.
Po příjezdu na MU průzkumem zjištěno: Na místě PČR OO Holýšov, převozní sanitka na místě, paní v převozní sanitce. Řidičem sanitky potvrzen u paní Covid-19, které již končí izolace.
Po domluvě s PČR bude provedeno vylomení FAB u dveří. Paní byla v dopoledních hodinách odvezena ZZS k vyšetření. Syn uživatelky bytu dveře po odjezdu ZZS uzamknul a nachází se cca 2 hodiny od města Holýšova. Proto mezi synem uživatelky a PČR domluveno vylomení FAB.
Jednotka se oblékla do ochranných protichemických obleků Tyvek, respirátorů FFP 2, ochranných brýlí a vybavila se prostředky pro vylomení vložky zámku a dezinfekcí. Jednotka provedla dezinfekci vchodových dveří bytu roztokem Persterilu 36 a provedla vylomení FAB za přítomnosti příslušnice PČR.
Po předání bytu provedena dekontaminace zasahujících hasičů a prostředků na vnikání do uzavřených prostor roztokem Persteril 36 a následné opláchnutí vodou.
Obleky, respirátory a chirurgické rukavice uloženy do dvou igelitových pytlů.
Poté návrat na základnu bez závad na technice, technických prostředcích a bez zranění členů JSDH Holýšov.

Tags:

Napsat komentář