Na základě vyhlášení poplachu KOPIS HZS Pk jednotka vyjela s technikou CAS 24 (HDO 321) k dopravní nehodě dvou osobních automobilů na silnici I/26, cca 200m za dopravní značkou ,,konec obce” Holýšov ve směru Plzeň.
Během cesty k zásahu nebyly dobré povětrnostní podmínky – mráz, sněžení a kluzká vozovka.
Po příjezdu na MU byl proveden průzkum, kterým bylo zjištěno:

  • dvě havarovaná vozidla (Renault Clio – v pozici na kolech, v pravém jízdním pruhu směr Holýšov, poškozená přední část vozu; Škoda Felicie – v pozici na levém boku, v pravém příkopu směr Holýšov, předek vozu směřující směr Plzeň)
  • 3 cestující (2x ve Škoda Felice, 1x v Renault Clio) mimo vozidla,
  • 1 cestující (muž, spolujezdec) tržná rána na hlavě,
  • z vozidel neunikají provozní kapaliny,
  • PČR OO Holýšov již na místě události,
  • Jednotka provedla ošetření zraněného muže a až do příjezdu ZZS Pk se o něj zdravotník jednotky staral. Za pomoci RHP a odpojením akumulátorů bylo provedeno protipožární zabezpečení havarovaných vozidel.
    Po příjezdu JPO HZS Pk stanice Staňkov byly předány informace a velení na MU nprap. XXX.
    Dále jednotka prováděla kyvadlové řízení dopravy po dobu vyšetřování PČR a po dobu likvidačních prací. Vzhledem ke studenému počasí a stálému sněžení byly obě nezraněné účastnice nehody usazeny do CAS 24, kde jim byl poskytnut tepelný komfort.
    Po ukončení vyšetřování nehody na MU a po dohodě s VZ, jednotka provedla společně s HZS Staňkov odtlačení vozu Renault Clio na odstavný prostor vedle silnice I/26 – cca. o 100m blíže k městu Holýšov.
    Během zásahu nevznikla žádná škoda na technice a nedošlo ke zranění zasahujících hasičů.
Tags:

Napsat komentář