Jednotka byla přeposlána od události ZOČ – SDH ve firmě ZF Staňkov, kde byla na asistenci při školení požárních hlídek z firmy ZF Staňkov. Při školení byl velitel jednotky kontaktován přes RDST Matra KOPIS HZS Pk o nové události – Požár, nízké budovy – požár zářivky v budově České pošty ve městě Holýšov.
Jednotka vyjela z CAS 24 Tatra Terrno (HDO321). Po příjezdu na MU, si velitel jednotky vytěžil veškeré informace od zástupce vedoucího pošty, která upřesnila o co se jedná, a že je vypnutý elektrický proud v celé budově. Velitel a dva členové vybaveni IDP a hasicím přístrojem CO2, šli se zástupcem vedoucího k místu, kde mělo dojít k požáru zářivky. Po příchodu do prostor České pošty, byl cítit zápach po požáru. Zářivka již nehořela, ani nežhnula. Velitel jednotky Holýšov rozhodl o odsunutí a kontrole stropních podhledů v okolí zářivky.
Po příjezdu jednotky HZS PK PS Staňkov, si velení na MU převzal její velitel. Jednotka se dále řídila pokyny VZ. Po odsunutí podhledů a kontrole termokamerou, byla zářivka demontována.
Po domluvě s VZ jednotka již není na MU potřeba a vrací se zpět na ZOČ – SDH do firmy ZF Staňkov.

Návrat na základnu bez zranění a závad na technice.

Tags:

Napsat komentář