Na základě vyhlášení poplachu KOPIS HZS PLK, vyjela jednotka k dopravní nehodě s vyproštěním osob, do obce Hradec, ve směru na Lisov, silnice č. 19340, před č.p. XXX s technikou CAS 24 Tatra Terrno (HDO 321). Ve vozidle se má nacházet několik zaklíněných osob.
Po cestě na MU je po RDST jednotce předávána informace od KOPIS, že ve vozidle se žádné osoby nenacházejí, řidič vozidla utekl a skrývá se nedaleko místa události.

PRŮZKUM:
– Adresa a místo události souhlasí.
– Na MU již zasahuje jednotka JSDH Stod, PČR OO Stod, ZZS Stod.
– Jedná se o DN jednoho osobního vozidla Škoda Octavia VRS, které leží na pravém boku před vjezdem na soukromý pozemek a přitom poničilo kamenné sloupky a propust pod vjezdem k soukromému pozemku.
– Ve vozidle se nenacházejí žádné osoby.
– Dle informací od PČR zjištěno, že osoba nebyla zatím nalezena.
– Vozidlo stále svítí, je zapnuté zapalování a z motorové části vozidla vytékají provozní kapaliny.

ZÁSAH:
– Na MU dojíždí jednotka HZS HS Staňkov a velení na místě zásahu přebírá její velitel.
– Část jednotky vybavená termokamerou a zdravotnickým vybavením vyráží hledat osobu, která dle svědků od DN utekla ve směru na Lisov ve spolupráci s příslušníky HZS HS Staňkov.
– Druhá část jednotky ve spolupráci s JSDH Stod provedla stabilizaci vozidla pomocí klínů, aby nedošlo k jeho převrácení.
– Dále bylo provedeno protipožární opatření na vozidle, aby nedošlo ke zkratu a tím se vyloučila iniciace požáru vozidla, shasnutím potkávacích světel, vytažením klíče ze zapalování vozidla a odpojením akumulátoru vozidla.
– Po prohledání okolí (až do obce Lisov) pomocí termokamery a svítilen, nebyl řidič vozidla nalezen.
– Po domluvě s VZ již není naše jednotka na MU dále potřeba a proto se vrací zpět na HZ.

Návrat na základnu bez závad na technice, VPPO a bez zranění členů JSDH Holýšov

Tags:

Napsat komentář