Na zákadě vyhlášení poplachu KOIS PK jednotka vyjela s CAS 24 Tatra Terrno (HDO 321) k dopravní nehodě 5ti osobních automobilů směr Plzeň.
Po příjezdu na MU průzkumem zjištěno, že se jedná o DN dvou OA, další tři vozidla stačila dobrzdit a byla nepoškozena. Událost se nachází na silnici I/26 na vrcholu kopce Trný. Silnice je silně namrzlá a špatně sjízdná. Na místo povolán sypací vůz SÚS. Na místě se nachází dvě zraněné osoby. Jedna zraněná osoba z vozidla Škoda a druhá z vozidla BMW. Jednotka poskytovala předlékařskou první pomoc do příjezdu ZZS Stod. Tyto osoby následně předány do jejich péče. Z vozidla BMW unikají provozní kapaliny. Silnice I/26 kompletně uzavřena. Jednotka provedla zajištění MU, protipožární zabezpečení havarovaných vozidel a provedla zasypání uniklých provozních kapalin u vozidla BMW.
Po příjezdu jednotky HZS PS Staňkov, bylo velení zásahu předáno nprap. Milanu Sedláčkovi. Jednotka se dále řídila jeho pokyny. Povedeno nasvětlení místa zásahu z výsuvného stožáru CAS 24 Tatra Terrno. Po ukončení šetření dopravní nehody PČR DN, jednotky provedly úklid komunikace od fragmentů havarovaných vozidel. Po úklidu komunikace provedl sypací vůz SÚS její ošetření a následně byli zprůjezdněny oba pruhy směr od Plzně na Holýšov. Provoz v místě zásahu řízen JSDH Holýšov. Jednotka dále asistovala při nakládání havarovaných vozidel a po jejich naložení byl proveden závěrečný úklid dvou pruhů z Holýšova na Plzeň. Následně obnoven provoz i v tomto směru.
Návrat na základnu bez závad na technice, technických prostředcích a bez zranění členů jednotky.

Tags:

Napsat komentář