Rok se s rokem sešel a již tradičně jsme uspořádali pro naše mladé hasiče soustředění. Soustředění pořádáme proto, aby se mladí hasiči po prázdninách obživili disciplínu požárních útoků, a také aby měli průpravu na blížící se soutěže v PÚ. Hlavní cíl je uspět na domácí půdě 25. září, kdy pořádáme již tradiční Memoriál Jindřicha Zavadila.

Soustředění se zúčastnilo celkem 8 dětí, kteří už mají nějaké zkušenosti s touto královskou disciplínou požárního sportu, a kteří také poběží na Memoriálu Jindřicha Zavadala. Samozřejmě cíl není jen soutěž v Holýšově, ale soutěž která čeká naše mladé hasiče tuto neděli 19. září v Čermné!

Soustředění probíhalo od pátku do neděle. Přespávalo se v prostorách klubovny v hasičské zbrojnici v Holýšově a trénovalo se na běžecké dráze v obci Neuměř. Tímto bych chtěl poděkovat Neuměřským hasičům za jejich ochotu a pomoc s poskytnutím běžecké dráhy pro naše mladé hasiče.

V pátek si děti připravili náčiní potřebné na trénink a proběhla menší grilovačka. Večer se nesl v příjemném duchu u deskových her a vyprávění vtipů.

V sobotu čekal vedoucí a mladé hasiče perný den! Po snídani se hned vyráželo do Neuměře, kde začaly tréninky. Děti vychytávaly různé metody a taktiky od svých vedoucích, kteří mají zkušenosti s požárním sportem. Samozřejmě k tréninku patří i relaxace. Marně jsem si s vedoucími mysleli, že relaxace bude pro děti odpočinek po obědem ale opak je pravdou. Ihned po obědě si děti vymyslely turnaj v kopané, kterého se zúčastnili i vedoucí. Po turnaji se děti dočkaly ostrých pokusů s vodou. Tréninky končili dříve, protože děti byly unavené a těšily se na olympijský večer pořádaný obcí Neuměř.

V sobotu večer se děti zúčastnily Dětského dne v Neuměři a vydaly se i na stezku odvahy. Díky Bohu vrátili se všichni a v pořádku!

V neděli na děti čekal poslední tréninkový den. Po sobotním náročném dni se děti prospaly o hodinu déle a potom se vyrazilo do Neuměře. Na nedělních útocích bylo vidět zlepšení a to nás samozřejmě těší.

Tímto chci poděkovat všem vedoucím a hasičům, kteří se zúčastnili soustředění a pomáhali jak jen to šlo. Doufejme, že soustředění bylo pro děti přínosem a předvedou to co umí na dvou soutěžích, které je čekají. První soutěž je v neděli 19. září v Čermné a vyvrcholení na domácí půdě na fotbalovém hřišti v Holýšově 25. září od 13 hodin na Memoriálu Jindřicha Zavadila.

Tags:

Napsat komentář